Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 7 чоловік

Використання інформаційних ресурсів у дистанційному навчанні секцій Золочівської МАН.

Дата: 2 квітня 2020 о 11:10
Автор: Климук О. М.
140 переглядів

Одним із основних завдань, які ставлять перед собою педагоги МАН, є навчити вихованців користуватись усіма засобами наукової комунікації. Зрозуміти, як відбувається сучасна наукова комунікація, яким чином відкритий доступ, відкрита наука впливають на життєвий цикл наукового дослідження зокрема (особливо, у поширенні та збереженні його результатів) та розвитку науки взагалі, навчитись застосовувати сучасні практики та пошукові техніки для роботи з науковими та інформаційними джерелами, використовувати універсальні та спеціалізовані інформаційні ресурси, сучасні веб-застосунки для інтелектуального розвитку та самовдосконалення. Практичне застосування цих навичок стало особливо актуальним в умовах карантину.

Так, відповідно до плану роботи, 1квітня вихованці секції української літератури Золочівської МАН опрацювали цікавий матеріал, поданий у статті «Відомі українці. Гордість мого краю» (Український Фейсбук). Стів Дітко, американський творець коміксів, автор популярного в світі мультиплікаційного  образу «Людина-павук»(Мати українка), Девід Селзнік – культовий американський продюсер (народився в сім’ї українських емігрантів), американський астроном і науковець Карл Саган (мати із с. Сасів, що на Золочівщині, батько - з Кам’янця-Подільського), вчений, який став «батьком психоаналізу» Зігмунд Фрейд – психолог і невролог (мати з міста Броди, батько – з Тисмениці Івано-Франківської області), Леррі Кінг – відомий американський журналіст, інтерв’юер (батько з м. Коломия) - ось далеко не повний список видатних людей з українським корінням. Бути професіоналом у своїй галузі, творчо та натхненно працювати, безперервно вчитись і самовдосконалюватись – саме це є запорукою успіху у досягненні мети.
              Захоплюючі враження отримали вихованці від перегляду відео за посиланням (m.facebook.com) 12 Канал - Вишита «Лесина пісня». 
             «Лісова пісня» Лесі Українки ожила в іншому вигляді. Ручну вишивку тексту нитками створила  майстриня з Рівного Олена Медведєва. На полотно лягли 72 сторінки. Цей семикілограмовий шедевр у шкіряній обкладинці вона передала у Волинський краєзнавчий музей. Це теж, на думку вихованців, повинен знати кожен!
            30 березня вихованці секції української літератури (на  платформі  VouTube) переглянули   відеоверсію архівних вистав з колекції Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса (на вибір). Особливої уваги заслуговує вистава «Маруся Чурай» за Ліною Костенко. Інтер’єр, музика, постановка та виконання ролей талановитими акторами дали можливість юним глядачам  легко поринути в атмосферу творів, глибше зрозуміти персонажів, їхні помисли та вчинки. 
            Також за посиланням https://www.facebook.com/UkrayinskiyFeysbuk/ школярами опрацьована цікава стаття «Українська етнічна біжутерія, або які прикраси носили наші прабабусі». Гердани, силянки, кризи, згарди, пацьорки, дукачі, коралі – ось неповний перелік нагрудних прикрас наших предків.
             Втішно, що сьогодні  ці витвори рук відроджує  наша землячка Леся Сидорович. У її колекції: гердани- нагрудні бісерні прикраси у вигляді петлі з двох смужок;  силянки-  рівні смужки з бісеру, які зав’язують ззаду на шиї; кризи- широкі (до 20 см) круглі коміри з бісеру, що вкривають шию та  плечі жінки.
            Учні з задоволенням розглядали світлини із зображенням цих прикрас і  занотували текст  для подальшого обговорення та використання у своїх наукових дослідженнях.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.