Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 7 чоловік

Природоохоронна акція "Охороняймо вікові дерева"

Дата: 12 березня 2018 о 11:44
Автор: Климук О. М.
172 перегляда

З метою активізації еколого-освітньої, дослідницької та природоохоронної роботи в навчальних закладах Львівської області, зокрема, дослідження та збереження старовікових дерев, які мають історико-культурне, меморіальне, природоохоронне, релігійне, естетичне та наукове значення, Львівським обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді започатковано щорічну обласну природоохоронну акцію “Охороняймо вікові дерева”.

Мета та завдання акції

Основною метою обласної природоохоронної акції є привернення уваги педагогів та учнівської молоді до виявлення, дослідження та збереження старовікових дерев, які мають історико-культурне, меморіальне, природоохоронне, релігійне, естетичне та наукове значення. Для цього потрібно, насамперед, провести якнайповнішу інвентаризацію старовікових дерев в межах населених пунктів Львівської області.

Завдання обласної природоохоронної акції:

- виявити в межах населених пунктів старовікові дерева, які не входять до природно-заповідного фонду Львівської області;

- провести оцінку біометричних показників та екологічного стану виявлених старовікових дерев;

- залучити учнівську та студентську молодь до дослідницької діяльності;

- за результатами обліку підготувати звернення до департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА щодо заповідання старовікових дерев.

Умови проведення акції

До старовікових умовно відносяться дерева віком понад 100 років. Важливі біометричні ознаки для заповідання старовікового дерева – висота дерева, розмір крони, товщина стовбура та довговічність (додаток №1). Варто звертати увагу на дерева дивовижної форми, наприклад, багатостовбурні дерева з однією кореневою системою, з цікавими вигинами стовбура і гілок. Цінними для заповідання будуть старовікові дерева в алейних посадках, а також рідкісні для нашої місцевості інтродуковані види.

Біля виявленого вікового дерева встановлюється інформаційна табличка із ботанічною та власною назвою дерева, приблизним відносним віком, меморіальним,  історико-культурним, релігійним чи природоохоронним значенням. Для захисту старовікового дерева бажано встановити огорожу.

За результатами біометричних досліджень старовікових дерев учасники обласної природоохоронної акції заповнюють облікову картку (додаток № 2), яка разом із схемою розташування дерева, світлинами та (або) малюнками надсилається на адресу ЛОЦЕНТУМ.

 .

Учасники акції

До  участі в обласній природоохоронній акції “Охороняймо вікові дерева” запрошуються учнівсько-педагогічні колективи загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, професійно-технічних училищ, коледжів, студенти та викладачі вищих навчальних закладів Львівської області.

Для заохочення учасників акції до проведення практичних заходів із виявлення та охорони старовікових дерев, за результатами обласної природоохоронної акції “Охороняймо вікові дерева” буде підготовлено звернення до департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА щодо надання облікованим старовіковим деревам природоохоронного статусу “Ботанічна пам'ятка природи місцевого значення.

Учасники акції надсилають облікові картки старовікових дерев (додаток № 2) щороку до 15 травня на адресу Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (79026, м. Львів, вул. І.Франка, 133, ЛОЦЕНТУМ, тел.276-46-07).

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.